Hoe maak je je E-Book effectiever

Illustrator Eindhoven

Wat betekent dit voor e-boeken? Auteurs die ervoor kiezen om gratis Illustrator software (zoals Adobe’s duurdere Illustrator) te gebruiken om hun e-boek professioneel te maken, hebben misschien een beter idee van wat ze willen. Deze software is relatief goedkoop en kan, mits creatief gebruikt, dienen om je e-boek gebruiksvriendelijker en uiteindelijk succesvoller te maken.

Het allerbeste gebruik is om te beginnen met het maken van een schets, en dan te beginnen met het toevoegen van alle veranderingen die je vandaag wilt en morgen je doel te bereiken, of het nu is om nieuwe informatie toe te voegen of om informatie uit het verleden bij te werken (hoe dan ook, je wilt het toekomstige schrijvers zo gemakkelijk mogelijk maken om vertrouwd te raken met de software, zonder dat ze veel tijd hoeven te besteden aan het leren van nieuwe vaardigheden).

Bijvoorbeeld, na het opbouwen van de outline, kunt u beginnen met het toevoegen van nieuwe informatie die zal worden ingebed in alle toekomstige e-books. Als je bijvoorbeeld wilt schilderen, je verbeelding wilt verruimen en daadwerkelijk wilt leren om een capture artist te zijn, dan zul je daar de kennis vinden die je nodig hebt voor toekomstige referentie.

Bovendien, als het doel van het e-boek is om iets te leren, zal er nieuw materiaal zijn dat waarschijnlijk gewenst is, en besproken zal worden. Stel dat u weet hoe u een stuk zeep moet maken – alle normale huishoudelijke artikelen zoals wasmiddel en zeep zijn hetzelfde, maar sommige artikelen zijn speciaal, zoals een zeep die uw kinderen normaal niet lekker vinden (zeg BHardware). Er moet iets speciaals aan de zeep zijn dat andere mensen prefereren, en misschien wil je daarover schrijven in een e-boek.

Vind je het leuk om te schilderen, een decorateur te zijn, of dingen te repareren of meubels te bouwen? Er is heel veel materiaal beschikbaar als je wilt leren wat er nodig is om een kunstenaar of een gediplomeerd snijder te worden, dus zoek informatie die je persoonlijk niet helemaal kunt bevatten of die je bereid bent te leren. Hoe meer wezens Acrobat nieuwsgierig maken, hoe meer inhoud je zelf kunt maken!

Er zijn bijvoorbeeld tal van boeken over het maken van koffie, het combineren van olie en extraralogylol, enz. Voeg nu aan deze kennisbank een product toe dat u leert hoe u iets anders moet doen – en er kan informatie in worden opgenomen over hoe u die nieuwe vaardigheid kunt leren; hoe u die kunt toepassen en in uw voordeel kunt gebruiken (als dat op uw materiaal van toepassing is, natuurlijk).

Met de autoresponder in de hand, kan de inhoud worden opgepikt door toekomstige schrijvers die hun eigen exemplaar van uw e-boek willen.

Hoe meer inhoud je hebt, hoe meer werk er gedaan kan worden en hoe meer geld er verdiend kan worden, maar om je te laten zien hoe effectief deze software is, past één product niet bij iedereen. U zult uw lezers een beeld moeten geven van het e-boek dat het meest complete beeld is waarmee zij u kunnen helpen.

 

lees meer

visueel vormgever