Hoe word je een marketingconsultant?

Marketing adviseur

Veel eigenaren van kleine bedrijven hebben besloten dat zij hun eigen marketingadviseurs worden. Dit is uiteraard een zeer lucratief idee, maar toch zijn velen gewoon overweldigd door de hoeveelheid kennis die zij over het onderwerp hebben.

Monetair gezien is het proces vrij eenvoudig, althans in theorie. Waarom hebben zoveel ondernemers dan moeite om te overleven in een economie die zo slecht is geweest? Ten eerste is het maar al te gemakkelijk om te worden meegesleept in een proces dat uiteindelijk een verspilling van tijd en geld is.

Het is een feit dat er weinig tot geen geld te verdienen valt met marketing. De reden waarom er mensen zijn die zo snel hun baan kunnen opzeggen is omdat zij de tijd hebben genomen om de leercurve van het bedrijfseigendom te doorlopen voordat zij hun eerste levelreesyear plaatsen.

Het allereerste wat u moet doen is ophouden met praten, de basisconcepten in marketing opsporen en begrijpen. Het basisconcept is na te gaan welk probleem de meeste potentiële klanten aanspreekt en een produkt of dienst rond dat probleem te creëren met behulp van de kennis en deskundigheid die u hebt opgedaan door de talrijke ervaringen van lezen, bijwonen en reizen over het onderwerp.

Het is onmogelijk dit goed te doen zonder eerst de geloofsbrieven en ervaring te verwerven. Wanneer je een aanbod doet aan potentiële klanten, is er niets belangrijker dan je persoonlijke integriteit. Vertelt u de waarheid over uw waarde voor een klant of bedrijf, of probeert u uw inkomen te verhogen van de mensen die u al geld oplevert. Dit is zo belangrijk voor uw persoonlijk succes, ik ben geen verdubbeld over persoon niet in dienst.

Het is belangrijk om de beste te zijn in je niche, daarom is het verkrijgen van ervaring en geloofsbrieven de manier om te gaan. Een beetje extra opleiding is altijd goed, maar als je het teruggeeft om anderen te helpen en eerlijk bent over je werkelijke waarde zul je uiteindelijk zowel ervaring als klanten in je niche krijgen.

De meeste mensen slagen er niet in de leercurve van het ondernemerschap te doorstaan en worden dan geconfronteerd met het probleem van het overleven van de “recessie”-periode. Het is een feit dat de recessie een zeer winstgevende periode is om zaken te doen, zolang je weet met wie je praat en hoe je problemen gaat oplossen.

U moet daadwerkelijk genoeg geld achter de hand hebben om te kunnen blijven leren, of u moet het geld zo veel mogelijk uitgeven. Als u een klant minder geld zou garanderen, zet u hem meer dan waarschijnlijk in de nabije toekomst van de afgrond.

Wees niet bang om uw krediet over te dragen aan een Marketing Consultant, want dit kan de inkomsten van uw bedrijf drastisch verhogen.

Uren ruilen voor dollars is waar het allemaal om draait. U moet de tijd die u aan marketing besteedt met minstens 50% afschaven of u moet een Marketing Consultant inhuren om u bij te staan.

Wilt u geen fout maken en honderden uitgeven aan een marketingconsultant, ook al ziet u geen rendement op uw investering.