Wat u moet weten over het inhuren van een persoonlijke assistent

Personal assistant

Personal assistants (soms ook executive assistants, administrative assistants of gewoon "assistants" genoemd) helpen druk bezette mensen hun kantoor efficiënt te runnen. Ze wonen vergaderingen bij, plannen afspraken, houden agenda's bij, en nog veel meer. Het is geen verrassing dat het vinden van een goede PA moeilijk kan zijn voor kleine bedrijven – u moet iemand vinden die betrouwbaar is en in staat om te helpen met de dagelijkse taken van uw bedrijf. Het goede nieuws: Naarmate persoonlijke assistent banen steeds gewoner worden, neemt de vraag naar bekwame professionals ook toe. Het slechte nieuws: Door te kijken naar hoeveel personal assistant banen beschikbaar zijn per staat en hoeveel instapmogelijkheden er zijn in uw omgeving, kan het moeilijk zijn om de juiste persoon aan te nemen. Maar laat dat je niet afschrikken! Met een beetje onderzoek en planning, kunt u gemakkelijk vinden van een grote persoonlijke assistent zonder uren te besteden op Google of Craigslist.

Wat doet een persoonlijke assistent?

Personal Assistants zijn in wezen administratieve assistenten die de agenda en afspraken van een klant afhandelen. Dit kan van alles zijn, van het beheren van een groot aantal e-mails tot het maken van reisarrangementen. Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor het behandelen van de agenda van een senior executive en het coördineren van vergaderingen en afspraken. Ze assisteren op verschillende gebieden van het kantoor, zoals:

  • Plannen van vergaderingen en afspraken
  • Beheer van e-mails en andere communicatie
  • Organiseren van documenten en papierwerk
  • Voorbereiden van dagelijkse en wekelijkse rapporten
  • Creëren van databases, spreadsheets en presentaties
  • Beheren van kalenders en planners

Hoe vind je een baan als persoonlijke assistent?

Het vinden van een baan als personal assistant kan overweldigend zijn. De beste manier om te beginnen is door het verkrijgen van een algemeen gevoel van de soorten banen die beschikbaar zijn en de eisen die werkgevers zijn op zoek naar. Met behulp van een vacaturebank, Google, of andere online bronnen, zoeken op "personal assistant" in uw regio om banen te vinden die overeenkomen met uw locatie en uw voorkeuren. U kunt ook een zoekopdracht uitvoeren met behulp van algemene zoekwoorden zoals "executive assistant," "administratief medewerker," of "secretaresse."

Om uw resultaten te verfijnen, kunt u ook naar specifieke trefwoorden zoeken. U kunt bijvoorbeeld zoeken op "baan als persoonlijk assistent nr. 1" om de vacatures die u te zien krijgt te beperken. Door algemene trefwoorden te combineren met specifieke trefwoorden, kunt u banen vinden die goed bij u passen.

Lonen voor persoonlijke assistenten

Het is belangrijk om te weten dat niet alle personal assistants hetzelfde loon krijgen. In feite kan de functieomschrijving voor een personal assistant zo variëren dat je misschien een functie vindt met heel weinig verantwoordelijkheden voor een hoog salaris.

Er zijn een paar factoren die u kunt gebruiken om het loon dat u kunt verwachten te worden betaald te bepalen. Ten eerste moet je kijken naar de functieomschrijving en ervoor zorgen dat de functie goed bij je past.

Vervolgens moet je het bedrijf en de sector onderzoeken. Sommige sectoren hebben salarisrichtlijnen die je als referentie kunt gebruiken. Bijvoorbeeld, als je op zoek bent naar een baan als persoonlijk assistent in het hotelwezen, heeft Salary.com een salarisvergelijkingstool die je kan helpen bij het bepalen van een loonschaal.

Een professional inhuren en de kosten inschatten

Net als andere sectoren is ook de sector van de personal assistants aan verandering onderhevig. Nieuwe technologie maakt het makkelijker voor iedereen om een persoonlijke assistent te worden. Om de juiste persoon voor de job te vinden, zal je een professional willen inhuren. En om die keuze gemakkelijker te maken, kunt u de kosten voor het inhuren van een personal assistant als leidraad gebruiken.

De kosten voor het inhuren van een professional zijn gebaseerd op de kosten voor het vinden van de persoon en de tijd die nodig is om haar op te leiden. In de meeste gevallen zal het inhuren van een nieuw iemand meer kosten dan het inhuren van iemand die het werk al eerder heeft gedaan.

Conclusie

Het vinden van de juiste persoon om u te helpen uw tijd en uw taken te beheren is moeilijk. Als u het geluk hebt deze speciale persoon te vinden, kan hij of zij een geschenk uit de hemel zijn. Zo niet, dan kunnen ze je hoofdpijn bezorgen, maar ze zullen er altijd voor je zijn.

Het inhuren van een persoonlijke assistent kan lastig zijn, maar het is de moeite waard. Niet alleen zal het inhuren van een professional je leven gemakkelijker maken, maar het kan ook een geweldige manier om wat extra geld te verdienen.